کارشناسان از گران شدن مسکن می گویند/ قیمت مسکن در تهران به متری ۱۴ میلیون تومان می رسد

یکی از اقتصاددانان حوزه مسکن با اشاره به این که رشد نقدینگی اثرات سوء بر اقتصاد خواهد گذاشت و به گران شدن اجناس ختم خواهد شد اظهار داشت: نقدینگی در زمان واگذاری دولت به دکتر روحانی 500 هزار میلیارد تومان بوده این درحالی است که این رقم در شرایط کنونی به 1.8 میلیون میلیارد تومان رسیده و این حاکی از رشد 3.5 برابری نقدینگی است.

ایشان در ادامه صحبت هایشان از عملکرد دولت قبل سخن گفتند و اظهار داشتند: در هشت سال فعالیت دولت قبل شاهد رشد 3 برابری نقدینگی بودیم این درحالی است که در دولت کنونی نقدینگی در بازه ای 5 ساله از مرز 3 برابری گذشته و 3.5 برابر گزارش شده است. به گفته این اقتصاددان رشد نقدینگی تا پایان این دولت به 6 برابر خواهد رسید.

عبدالله مشکانی صحبت هایش را این طور ادامه داد: مهم ترین عاملی که به گرانی ها دامن می زند و رشد قیمت را به صورت ملموس رقم می زند، رشد نقدینگی است. وی افزود: در تهران متوسط قیمت فروش مسکن به ازای هر متر مربع به 4 میلیون تومان می رسد این درحالی است که چنین رقمی در حال حاضر به 10 میلیون تومان تغییر پیدا کرده است. این اقتصاددان حوزه مسکن با اشاره به این که چنین ارقامی بحرانی بودن شرایط را به خوبی نشان می دهند اظهار داشت: چنانچه این روند ادامه پیدا کند دور از انتظار نخواهد بود که میانگین قیمت مسکن در تهران به 14 میلیون تومان برسد.

ایشان در ادامه به خلق پول اشاره کردند و اظهار داشتند: به واسطه این امر، هزینه تولید، رشد را تجربه می کند و افزایش می یابد. به گفته مشکانی در چنین شرایط آن که تولید داخلی را برعهده دارد و به عنوان یک تولید کننده داخلی شناخته می شود نمی تواند در برابر واردکننده ای بایستد که با ارز دولتی محصولات را وارد می نماید. به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، رقابت با وارد کنندگانی که به ازای ارز 4200 تومانی دولتی دست به واردات می زنند کار دشواری است که سبب شده در بازار های مختلف شاهد سلاطین باشیم به طوری که در آینده کار دستگاه قضائیه دستگیری این سلاطین می شود. ایشان در ادامه به حاشیه سود واردات پرداختند و اذعان نمودند: این پارامتر در سال 85، 170 تومان گزارش شده حال آن که در سال 92، 3300 تومان برآورد شده است.

مشکانی با اشاره به این که برای دلار، سه نرخ متفاوت در کشور وجود دارد اظهار داشت: برای کالا های اساسی، نرخ دلار به 4200 تومان می رسد، این در حالی است که قیمت دلار نیمایی 8 هزار تومان است ضمن این که در بیرون به قیمت 9 هزار تومان معامله می شود. وی افزود: نرخ دلار در بازار آزاد همان طور که می دانیم 10 هزار تومان می باشد. این اقتصاددان با بیان این که وارد کنندگانی که کالا را با دلار 4200 تومانی وارد می کنند چنین کالایی را با قیمت ارزان به فروش نمی رسانند اظهار داشت: بدیهی است سود کلانی در جیب این افراد خواهد رفت.

مشکانی در ادامه صحبت هایش با اشاره به این که قیمت گوشت برزیلی در برزیل 3750 یورو اعلام شده است اظهار داشت: قینت این گوشت لحظه ورود به ایران 5 دلار است که با دلار 4200 تومانی انتظار می رود با قیمت 20 هزار تومان به فروش برسد، حال آن که این گوشت در بازار های ایران با قیمت 40 هزار تومان به ازای هر یک کیلوگرم عرضه می شود. این کارشناس حوزه اقتصاد با بیان این که قیمت مرغ دو دلار می باشد افزود: با دلار 4200 تومانی قیمت فروش مرغ 8400 تومان برآورد خواهد شد اما در بازار های کشور مشاهده می کنیم مرغ کیلویی 14 هزار تومان عرضه می شود.

وی با اشاره به این که در تمام بازار ها شاهد چنین اتفاقی هستیم تصریح کرد: در شرایط کنونی واردات گندم، جو و ذرت تراریخته از قرقیزستان صورت می گیرد و گندم درجه یک ایران به دیگر کشور ها صادر می شود. به گفته مشکانی قیمت هر یک کیلو گندم در بورس کالا به 900 تومان می رسد که این رقم در بازار های عراق به ازای هر کیلو 4 هزار تومان اعلام شده است. وی این طور ادامه داد: در بازار گوشت و مرغ هم شاهد اتفاق مشابهی هستیم یعنی با دلار 4 هزار تومانی کالا خریداری می شود و با دلار 10 هزار تومانی عرضه می گردد.