معرفی :

محله کوی دانشگاه یکی از محلات واقع در شمال ناحیه مرکزی شهر تهران و حوالی تقاطع بزرگراه چمران و بزرگراه شهید حکیم و خیابان جلال آل احمد واقع شده و همانگونه که از اسم آن مشخص است مجموعه خوابگاههای دانشجوئی دانشگاه تهران در آن واقع شده و دلیل نام گذاری محله نیز به همین موضوع بر می گردد. محله کوی دانشگاه در مجاورت محله گیشا و محله امیرآباد قرار دارد و از نظر موقعیت مکانی محله ای منحصر بفرد است. دسترسی آسان به خیابان انقلاب و مرکز شهر، دسترسی آسان به شبکه بزرگراهی تهران از طریق بزرگراههای شهید چمران و شهید حکیم، گسترش سیستم حمل و نقل عمومی در محله و نزدیکی به مراکز خرید، ادارات و سازمانها و ارگانها از جمله مزیتهای محله کوی دانشگاه به شمار می رود. چنانچه می خواهید این محله را برای سکونت، خرید و یا اجاره واحد مسکونی انتخاب کنید با ما همراه شوید تا جزئیات بیشتری در مورد محله کوی دانشگاه به شما ارائه دهیم.

 

تاریخچه :

منطقه امیرآباد و کوی دانشگاه در ابتدا اردوگاه سربازان آمریکائی بود که از زمان جنگ جهانی دوم تا سال ۱۳۲۴ هجری شمسی در آن سکونت داشتند. پس از پایان جنگ جهانی دوم و خروج سربازان آمریکائی در تاریخ بیست و سوم آذرماه سال ۱۳۲۴ دکتر علی اکبر سیاسی رئیس وقت دانشگاه تهران از دولت درخواست کرد تا این مکان به دانشجویان دانشگاه تهران اختصاص یابد و در بهمن ماه همان سال تعداد حدود ۳۰۰ نفر از دانشجویان در آن سکنی گزیدند. تعداد دانشجویان ساکن در کوی دانشگاه از سال ۱۳۲۴ و تعداد ۳۰۰ نفر به ۲۵۱۵ نفر در سال ۱۳۵۵ رسید. ساختمانهای اولیه شامل تعدادی خوابگاه و ساختمان بهداری و اداری بود که با ایجاد دیوار مابین آنها اتاقهای برای سکونت یک نفر به راحتی و دو نفر به سختی ایجاد کرده بودند. طی سالهای بعد به تدریج ساختمانهای مناسبتری ساخته شد و کوی دانشگاه گسترش یافت. در سمت شرق کوی دانشگاه و در مجاورت خیابان کارگر شمالی محله امیر آباد قرار دارد. در مورد تاریخچه امیرآباد باید گفت که میرزا تقی خان امیرکبیر روستای امیرآباد را در فاصله ۵ کیلومتری شمال غربی تهران قدیم ایجاد کرده و به علت آب و هوای مطبوع نسبت به تهران قدیم برای استراحت به آنجا می رفت. ناصرالدین شاه قاجار نیز جهت تفریح به آنجا می رفت و در یکی از سفرهای خود دستور احداث قورخانه که همان محل قزل قلعه فعلی می باشد را جهت نگهداری وسایل لشکری داد. قسمت زیادی از زمینهای امیرآباد محل کشت گندم و جو بود که در سالهای ۲۴-۱۳۲۰ در اختیار نیروهای آمریکائی قرار گرفت که همان کوی دانشگاه فعلی می باشد.

 

مرزبندی :

محله کوی دانشگاه در منطقه ۶ شهرداری تهران قرار داشته و از نظر موقعیت مکانی از شمال و غرب به بزرگراههای شهید حکیم و شهید چمران، از شرق به خیابان کارگر شمالی و از جنوب به بزرگراه جلال آل احمد ختم می شود. کوی دانشگاه شامل دانشکده های فنی، فیزیک، کتابخانه، آزمایشگاهها و خوابگاههای دانشگاه تهران، مسجد، سینما و سلف سرویس و غیره مختص دانشجویان است.

در ناحیه غربی خیابان کارگر شمالی محله امیرآباد واقع شده است. محله امیرآباد از شمال به بزرگراه شهید همت و محله ونک، از شرق به بزرگراه کردستان، از غرب به بزرگراه شهید چمران و کوی دانشگاه و از جنوب به بزرگراه جلال آل احمد منتهی می شود. در شمال محله امیرآباد و جنوب بزرگراه شهید حکیم سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد. شهرک والفجر و مجتمع مسکونی آ.اس.پ در شمال محله امیرآباد قرار دارند. بنیاد ایرانشناسی نیز در محدوده شهرک والفجر قرار دارد. شهرک والفجر در دهه ۶۰ هجری شمسی توسط سازمان تعاونی مسکن سازمانهای دادگستری و قوه قضائیه، سازمان انرژی اتمی، نیروی هوایی، سپاه، ریاست جمهوری، وزارت بازرگانی، بانک صنعت و معدن و شهرداری جهت کارمندان این سازمانها ساخته شده است. برجهای سه قلوی آ.اس.پ نیز در اوایل دهه ۵۰ هر کدام در ۲۳ طبقه بنا گردید و جزو اولین و قدیمی ترین مجتمع های مسکونی تهران می باشد. سرای محله امیرآباد در خیابان کارگر شمالی کوچه شهید عزیزی و سرای محله والفجر در شهرک والفجر خیابان نهم و مجاورت بزرگراه شهید حکیم واقع است.

مراکز درمانی مهم و معتبری در مجاورت محله امیرآباد و کوی دانشگاه قرار دارند از جمله بیمارستان شریعتی، بیمارستان میلاد، مرکز قلب تهران، بیمارستان رسول اکرم، بیمارستان امام خمینی،بیمارستان امام رضا و مرکز طبی کودکان؛ از اینرو شما جهت مراجعه به مراکز درمانی مشکلی نخواهید داشت و در کوتاه ترین زمان می توانید خود را به مراکز درمانی برسانید.

محله امیرآباد و منطقه ۶ تهران بطور کلی یکی از پرتراکم ترین مناطق شهری تهران بوده و با محدودیتهای بسیاری در زمینه توسعه به علت عدم وجود فضای خالی روبرو است لذا توسعه عمودی مورد توجه است بطوریکه بیشترین تعداد ساختمانهای ۶ تا ۱۰ طبقه در این منطقه تهران قرار دارد. در نهایت محله امیرآباد و کوی دانشگاه با توجه به موقعیت مکانی عالی و قرار گرفتن در منطقه مرکزی تهران، دسترسی حمل و نقل عمومی، دسترسی به شبکه بزرگراهی تهران، نزدیکی به مناطق اداری و تجاری و سایر عوامل از اولویتهای انتخاب جهت سکونت، خرید و یا اجاره واحدهای مسکونی و اداری-تجاری محسوب می شود.

 

محدودیت ترافیکی :

محله کوی دانشگاه و امیرآباد با توجه به قرار گرفتن در منطقه مرکزی تهران در مجاورت محدوده طرح ترافیک قرار گرفته ولی داخل محدوده نمی باشد. در واقع حدفاصل خیابان کارگر شمالی و خیابان فاطمی به سمت مرکز شهر در محدوده طرح ترافیک قرار دارد ولی محله در محدوده طرح زوج و فرد قرار دارد و شما جهت تردد با وسیله نقلیه شخصی با محدودیت روبرو هستید. از اینرو شما می توانید با وسیله نقلیه شخصی خود در محله و اطراف آن با در نظر گرفتن محدودیتها تردد نموده و یا از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده نمائید..

 

دسترسی به اتوبوس و تاکسی :

در محله کوی دانشگاه و امیرآباد خطوط اتوبوسرانی از میدان شهدای دانشجو در شهرک والفجر به سمت میدان انقلاب وجود داشته که از خیابان کارگر شمالی عبور می کند. همچنین در میدان انقلاب خط شماره ۱ اتوبوس سریع السیر تهرانپارس-میدان آزادی دارای ایستگاه است. خطوط تاکسی نیز از میدان انقلاب به سمت کوی دانشگاه و امیرآباد و بالعکس در دسترس شماست.

 

دسترسی به مترو :

در محله کوی دانشگاه و امیرآباد شما بطور مستقیم به ایستگاه مترو دسترسی ندارید البته خط شماره ۴ مترو در خیابان کارگر دارای ایستگاه خواهد بود که بطور کامل بهره برداری نشده است. لذا در حال حاضر نزدیکترین ایستگاه مترو به شما ایستگاه میدان انقلاب واقع در میدان انقلاب می باشد. شما در ایستگاه میدان انقلاب وارد خط مترو شماره ۴ از مبدا ارم سبز به شهید کلاهدوز شده و سپس می توانید در ایستگاههای دیگر وارد خطوط دیگر شده و به سمت مقصد خود حرکت نمائید.

 

پمپ بنزین :

در محله کوی دانشگاه و امیرآباد و در مجاورت بزرگراه شهید چمران پمپ بنزین گیشا مستقر بوده و چنانچه بخواهید به پمپ بنزین بروید می توانید به پمپ بنزین گیشا مراجعه و سوخت مورد نیاز خود را تامین نمائید.

 

امکانات :

در محله کوی دانشگاه و امیرآباد شما با انواع مراکز خرید، مغازه ها و فروشگاههای زنجیره ای مواجه هستید. جهت تهیه مواد غذایی و سبزیجات می توانید به بازار میوه و تره بار قزل قلعه واقع در بلوار خیابان کارگر شمالی خیابان هفتم مراجعه نمائید. فروشگاههای شهروند قزل قلعه نیز در این خیابان واقع است. همچنین به علت ماهیت کوی دانشگاه که قشر دانشجو و جوان در آن سکونت دارند انواع کافی شاپ، رستوران، فست فود در محله کوی دانشگاه و امیرآباد به ارائه خدمات به مشتریان می پردازند. همچنین به دلیل نزدیکی با خیابان انقلاب و خیابان جمهوری که از مراکز خرید تهران محسوب می شوند شما می توانید در کمترین زمان ممکن و با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی جهت خرید کتاب، لوازم خانگی، صوتی تصویری و سایر موارد از این قبیل به آنجا مراجعه نمائید.